Spies­jes met yog­hurt­saus

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • grillpan, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rijg het vlees, de ui en paprika om en om aan de satéprikkers. Bestrijk met 2 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak.
  2. Prik de aardappelen rondom in met een vork en pof ze in de magnetron op 700 watt in 12 min. gaar, keer halverwege. Wikkel ze in een schone theedoek en laat ze buiten de magnetron nog 2 min. nagaren.
  3. Verhit ondertussen de grillpan en rooster de sjaslieks in 8-10 min. gaar. Keer regelmatig. Verhit 1 el olie in een hapjespan en roerbak de courgette 3 min. Breng op smaak met peper en zout. Meng de rest van de olie met de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel de spiesjes, aardappelen en courgette over 4 borden. Serveer met de yoghurtsaus.

Tip:

Ook lekker met kipfilet in plaats van hamlappen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.