Ge­hakt­bal­le­tjes in yog­hurt­saus

Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes.

(375)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Verdraaid lekker, ballen uit India. Zachtromig geserveerd met naanbrood en peentjes. 4 personen
3 375

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het gehakt met 1/3 van de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes. Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem ze uit de pan.
  2. Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in plakken. Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min mee. Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.
  3. Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking. Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min. Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken. Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.

serveertip:

Meng 1 el gebakken currypasta met 4 el Griekse yoghurt. Lekker bij bloemkoolroosjes.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 740 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 81 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 875 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktballetjes in yoghurtsaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­bal­le­tjes in yog­hurt­saus

1
1
  • 300 g half-om-halfgehakt
  • 1 el milde Indiase currypasta

Meng het gehakt met de currypasta, peper en zout. Vorm kleine balletjes.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de balletjes in 10 min. gaar. Neem ze uit de pan.

3
3
  • 2 uien
  • 500 g winterpeen

Snipper ondertussen de ui en snijd de winterpeen in plakken.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el milde Indiase currypasta
  • 400 g tomatenblokjes

Bak de rest van de currypasta en de ui 3 min. in het bakvet. Bak de tomatenblokjes 5 min mee.

5
5

Kook ondertussen de peen in 10 min. beetgaar.

6
6
  • 4 naanbroden koriander & knoflook

Bereid het naanbrood volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
7

Doe de gehaktballetjes bij de saus en verwarm 2 min.

8
8
  • 200 ml magere yoghurt

Voeg de yoghurt toe en verwarm 1 min. zonder te koken.

9
9

Serveer de gehaktballetjes met de peen en het brood.

serveertip:

Meng 1 el gebakken currypasta met 4 el Griekse yoghurt. Lekker bij bloemkoolroosjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.