Len­te­stamp­pot­je met erwt­jes en ham

Stamppot alleen in de winter? Deze variant met voorjaarsgroenten bewijst het tegendeel!

(191)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Stamppot alleen in de winter? Deze variant met voorjaarsgroenten bewijst het tegendeel! 4 personen
3 191

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee. Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant. Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de soepgroente toe aan de hamstukjes en bak 5 min. mee.
  2. Verkruimel ondertussen de witte kaas. Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree. Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Lentestamppotje met erwtjes en ham

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Len­te­stamp­pot­je met erwt­jes en ham

1
1
  • 600 g stamppotaardappelen
  • 450 g doperwten extra fijn

Kook de aardappelen in ruim water met zout in 16 min. gaar. Voeg na 11 min. de doperwtjes toe en kook 5 min. mee.

2
2
  • 100 g rauwe ham
  • 1 el zonnebloemolie

Snijd ondertussen de ham in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ham in 5 min. op middelhoog vuur krokant.

3
3
  • 2 knoflook
  • 150 g tuinkruiden soepgroente
  • 200 g witte kaas 45+

Snijd de knoflook fijn, voeg samen met de soepgroente toe aan de hamstukjes en bak 5 min. mee. Verkruimel ondertussen de witte kaas.

4
4

Giet de aardappelen en erwtjes af en vang 1 kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, erwtjes en de helft van het kookvocht tot puree.

5
5

Schep de soepgroente met de ham en de helft van de kaas door de stamppot en voeg eventueel extra kookvocht toe. Bestrooi met de rest van de kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.