Prei­stamp­pot met rau­we ham en ei

Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas.

(425)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Oer-Hollands gerecht voor de donkere wintermaanden, op smaak gebracht met knoflookkaas. 4 personen
3 425

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee. Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.
  2. Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper. Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn. Voeg de roomkaas, ham en peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door. Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.
video

Ei ko­ken

Instructievideo - 01:51 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.230 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Preistamppot met rauwe ham en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­stamp­pot met rau­we ham en ei

1
1
  • 1 kg iets kruimige aardappelen
  • 600 g gesneden prei

Schil de aardappelen en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Kook de laatste 5 min. de prei mee.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 4 eieren

Kook ondertussen de eieren in 8 min. hard. Laat schrikken onder koud stromend water.

Ei koken

Instructievideo

01:51 min.

3
3

Giet de aardappelen en de prei af en vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen en de prei fijn met de pureestamper.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

4
4
  • 200 g rauwe ham flinterdun
  • 20 g platte peterselie

Snijd de rauwe ham in reepjes. Snijd de blaadjes van de peterselie fijn.

5
5
  • 125 g roomkaas light knoflook & fijne kruiden

Voeg de roomkaas, ham en de peterselie toe en eventueel wat kookvocht. Warm nog 3 min. door.

6
6

Snijd de eieren in partjes. Serveer de stamppot met het ei erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.