Rol­la­de met pis­ta­che­korst

De smaken van deze varkensrollade spatten van je bord. En de oven doet het werk!

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 55 min. oventijd
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht De smaken van deze varkensrollade spatten van je bord. En de oven doet het werk! 6 personen
3 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in de lengte in tot tweederde. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in. Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  2. Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en selderij fijn en meng in een kom met de helft van de ricotta en peper en zout. Verdeel het mengsel over de rollade. Rol stevig op en bind de bijgeleverde touwtjes eromheen.
  3. Hak de pistachenoten grof en meng met paneermeel, de rest van de ricotta en peper en zout. Bestrijk de rollade er voor tweederde mee. Leg deze met de bestreken kant naar boven in de ingevette ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.
  4. Bak ca. 55 min. in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 65 °C heeft. Laat de rollade op een schaal afgedekt 10 min. rusten voor je hem aansnijdt.

combinatietip:

Lekker met een aardappel-kruidensalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.080 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Rollade met pistachekorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de met pis­ta­che­korst

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 900 g varkensfiletrollade

Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees in de lengte in tot tweederde. Klap het vlees open en snijd aan beide zijden voor de helft in.

3
3

Nu kun je het vlees uitleggen tot een lange lap. Bestrooi met peper en eventueel zout.

4
4
  • 1 appel
  • 20 g selderij
  • 125 g ricotta

Schil de appel en verwijder het klokhuis. Snijd de appel en selderij fijn en meng in een kom met de ricotta en peper en zout.

5
5

Verdeel het mengsel over de rollade. Rol stevig op en bind de bijgeleverde touwtjes eromheen.

6
6
  • 95 g pistachenoten
  • 3 el paneermeel
  • 125 g ricotta

Hak de pistachenoten grof en meng met paneermeel, de rest van de ricotta en peper en zout. Bestrijk de rollade er voor tweederde mee.

7
7

Leg deze met de bestreken kant naar boven in de ingevette ovenschaal. Steek de vleesthermometer in het dikste deel van het vlees.

8
8

Bak ca. 55 min. in de oven tot het vlees een kerntemperatuur van 65 °C heeft. Laat de rollade op een schaal afgedekt 10 min. rusten voor je hem aansnijdt.

combinatietip:

Lekker met een aardappel-kruidensalade. Kijk voor het recept op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.