Rol­la­de

Zo wordt je rollade perfect gaar: eerst rondom bakken en dan langzaam garen in de oven.

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 315 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 10 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(216)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zo wordt je rollade perfect gaar: eerst rondom bakken en dan langzaam garen in de oven. 6 personen
3 216

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de rollade in 60 min. op kamertemperatuur komen.
  2. Verhit de boter in een ovenvaste ovale braadpan. Bestrooi de rollade met peper en zout. Braad in 4 min. op hoog vuur rondom bruin aan. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad ca. 45 min. Keer de rollade halverwege en bedruip met bakvet, zo blijft het vlees sappig.
  3. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig wordt. Verwijder eventueel het netje en snijd de rollade in plakken.

serveertip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 315 kcal
  • eiwit 32 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.065 mg
Tags
Ook te zien in

Rollade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rol­la­de

1
1
  • 1 varkensfiletrollade

Laat de rollade in 60 min. op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 175 ºC.

Rollade braden

Instructievideo

04:52 min.

2
2
  • 75 g boter

Verhit de boter in een ovenvaste ovale braadpan. Bestrooi de rollade met peper en zout. Braad in 4 min. op hoog vuur rondom bruin aan.

Tip: Een passende pan zorgt voor een optimale warmtecirculatie en voorkomt dat het vlees uitdroogt.

3
3

Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en braad ca. 45 min.

Tip: Controleer na 35 min. op gaarheid. Een vleesthermometer geeft in dat geval een kerntemperatuur van 62 °C aan. U kunt ook (met schone handen) voelen of het vlees gaar is. Ter vergelijking: houd de toppen van uw duim en ringvinger tegen elkaar aan en duw op de muis van die hand met uw andere wijsvinger. Zo voelt een gare rollade.

Tip: Reken voor 1 kg vlees 45 min. oventijd.

4
4

Keer de rollade halverwege en bedruip met bakvet, zo blijft het vlees sappig.

5
5

Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. De vleessappen herverdelen zich dan, zodat het vlees lekker sappig wordt.

6
6

Verwijder eventueel het netje en snijd de rollade in plakken.

serveertip:

*Tijdelijk in assortiment in december.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.