Ri­cot­tarol­la­de

  • bijgerecht
  • 8 personen
  • 320 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 10 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rasp de gele schil van de citroen. Roer de ricotta los met het rasp, paneermeel, de knoflook, de helft van het basilicum, peper en zout.
  2. Verwijder het netje van de rollade en snijd het vlees overlangs door, maar laat de helften aan elkaar zitten. Bestrooi de binnenkant met peper en zout en verdeel er de helft van het ricotta-mengsel over. Duw de helften tegen elkaar en bind het vlees op met keukentouw. Bestrooi met peper en zout en bestrijk met de rest van het ricottamengsel.
  3. Doe de olie in de braadpan en leg de rollade erin. Zet de pan zonder deksel in het midden van de oven en bak het vlees ca. 40 min. Bedruip halverwege met het bakvet.
  4. Laat de rollade uit de oven 10 min. rusten met de deksel op de pan. Verwijder het touw en snijd in plakken. Snijd de geraspte citroen in parten. Serveer de rollade met de citroen en rest van het basilicum.
video

Rol­la­de bra­den

Kookles - 04:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 320 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 18 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.