Zoe­te schui­mo­me­let met bos­vruch­ten

Voor deze omelet splits je de eieren en klop je de eiwitten eerst stijf. Daardoor krijg je een fluweelzachte, heel luchtige omelet.

  • ontbijt
  • 4 personen
  • 220 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
ontbijt Voor deze omelet splits je de eieren en klop je de eiwitten eerst stijf. Daardoor krijg je een fluweelzachte, heel luchtige omelet. 4 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bramen in een bolzeef en laat uitlekken.
  2. Splits de eieren en doe 3 eidooiers in een grote mengkom. De 4e eidooier wordt niet gebruikt. Doe alle eiwitten in een grote, vetvrije kom en houd apart.
  3. Rasp de groene schil van de limoen, voeg met de suiker toe aan de eidooiers en klop in 10 min. licht en luchtig. Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt. Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.
  4. Haal de divider uit de bakvorm, deze wordt niet gebruikt. Bestrooi de bodem van de bakvorm met 1 el poedersuiker. Schep het eimengsel er gelijkmatig in. Bestrooi de bovenkant met de rest van de poedersuiker. Bak de omelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Verdeel de blauwe bessen en bramen over de omelet en garneer met de munt. Serveer direct.

variatietip:

Je kunt de diepvriesbramen ook vervangen door verse bramen.

Tip:

Maak met een restje van de munt verse muntthee: doe de blaadjes in een theemok en schenk er kokend water over.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 32 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 85 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Zoete schuimomelet met bosvruchten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zoe­te schui­mo­me­let met bos­vruch­ten

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 250 g bramen
  • 4 eieren

Laat de bramen uitlekken. Splits de eieren boven een grote, vetvrije kom. Doe 3 eidooiers in een andere ruime kom. De vierde wordt niet gebruikt.

3
  • 1 limoen
  • 25 g suiker

Rasp de groene schil van de limoen. Voeg het rasp met de suiker toe aan de eidooiers en klop met een mixer in 10 min. licht en luchtig.

4
  • 50 g witte basterdsuiker

Maak de gardes van de mixer goed schoon en klop de eiwitten stijf. Voeg de basterdsuiker toe en klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

5

Spatel het eiwit voorzichtig door het eidooiermengsel.

6
  • 2 el poedersuiker

Bestrooi de bodem van de vorm met de helft van de poedersuiker. Schep het eimengsel er gelijkmatig in. Bestrooi met de rest van de poedersuiker.

7
  • 150 g blauwe bessen
  • 8 g munt

Bak de omelet in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin. Verdeel de bramen en bessen erover en garneer met de munt. Serveer direct. Lekker!

variatietip:

Je kunt de diepvriesbramen ook vervangen door verse bramen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.