Ome­let si­bé­ri­en­ne

Prachtige ijstaart met Italiaans schuim, aardbeien en blauwe bessen. Die kun je met trots serveren.

  • nagerecht
  • 8 personen
  • 545 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 2 min. oventijd
(20)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans nagerecht Prachtige ijstaart met Italiaans schuim, aardbeien en blauwe bessen. Die kun je met trots serveren. 8 personen
3 20

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenvaste schaal
  • suikerthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Stort het chocolade- en vanilleroomijs op een snijplank en snijd beide met een warm mes in de lengte in 3 gelijke repen. Leg 2 repen vanille-ijs op een mooie ovenvaste schaal met in het midden een reep chocolade-ijs. Druk stevig tegen elkaar aan. Leg hierop 2 repen chocolade-ijs met in het midden een reep vanille-ijs. Zet het ijs terug in de vriezer.
  2. Breng in een steelpan de suiker en het water aan de kook. Roer niet, maar wacht tot de suiker oplost tot een heldere siroop. Kook de siroop op middelhoog vuur tot 120 °C. Dit meet je met een (suiker)thermometer.
  3. Splits ondertussen de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Mix in een vetvrije kom de eiwitten stijf. Voeg de poedersuiker toe en klop tot het schuim pieken vormt.
  4. Giet al mixend de hete siroop in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf nog 5 min. mixen tot het schuim is afgekoeld. Bewaar in de koelkast tot serveren. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  5. Besmeer de ijstaart rondom met een laag eiwitschuim. Doe de rest in de spuitzak. Versier de taart met banen en toefjes schuim. Zet de taart ca. 2 min. onder de ovengrill zodat het schuim aan de bovenkant lichtbruin kleurt. Blijf erbij om verbranden te voorkomen. Garneer de taart met de aardbeien en blauwe bessen en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt het Italiaanse schuim 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 83 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 120 mg
  • vezels 2 g
Tags

Omelet sibérienne

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ome­let si­bé­ri­en­ne

1
1
  • 1 liter chocoladeroomijs
  • 1 liter vanilleroomijs

Stort het chocolade- en vanilleroomijs op een snijplank en snijd beide met een warm mes in de lengte in 3 gelijke repen.

2
2

Leg 2 repen vanille-ijs op een mooie ovenvaste schaal met in het midden een reep chocolade-ijs. Druk stevig tegen elkaar aan.

3
3

Leg hierop 2 repen chocolade-ijs met in het midden een reep vanille-ijs. Zet het ijs terug in de vriezer.

4
4
  • 300 g kristalsuiker
  • 75 ml kraanwater

Breng in een steelpan de suiker en het water aan de kook. Roer niet, maar wacht tot de suiker oplost tot een heldere siroop.

5
5

Kook de siroop op middelhoog vuur tot 120 °C. Dit meet je met een (suiker)thermometer.

6
6
  • 5 eieren

Splits ondertussen de eieren. De eidooiers worden niet gebruikt. Mix in een vetvrije kom de eiwitten stijf.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

7
7
  • 50 g poedersuiker

Voeg de poedersuiker toe en klop tot het schuim pieken vormt.

8
8

Giet al mixend de hete siroop in een dunne straal bij de eiwitten. Blijf nog 5 min. mixen tot het schuim is afgekoeld. Bewaar in de koelkast tot serveren.

Tip: Dit type eiwitschuim wordt Italiaans schuim genoemd.

9
9

Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.

10
10

Besmeer de ijstaart rondom met een laag eiwitschuim. Doe de rest in de spuitzak. Versier de taart met banen en toefjes schuim.

11
11

Zet de taart ca. 2 min. onder de ovengrill zodat het schuim aan de bovenkant lichtbruin kleurt. Blijf erbij om verbranden te voorkomen.

12
12
  • 250 g aardbeien
  • 125 g blauwe bessen

Garneer de taart met de aardbeien en blauwe bessen en serveer direct.

bewaartip:

Je kunt het Italiaanse schuim 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.