Tri­f­le met rood fruit

Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk.

(235)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht Deze eenpersoonsnagerechtjes met bramen, blauwe bessen en rode bessen zijn heel feestelijk. 6 personen
3 235

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet. Ris de rode bessen met een vork voorzichtig van de takjes. Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes.
  2. Klop in een kom de slagroom bijna stijf. Schep de vanillevla luchtig door de slagroom. Bedek de bodem van schaaltjes of coupes met de cakeblokjes. Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes. Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  3. Haal de trifle 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip:

Heb je geen verse bramen, rode en blauwe bessen in huis? Je kunt voor dit recept ook fruit uit blik gebruiken - mits het vruchten op eigen sap zijn (niet op zware siroop, dus). Laat bovendien de vruchten eerst heel goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet, voordat je ze over de cake en de vanilleroom schept.

bereidingstip:

Je kunt de wijn ook vervangen door versgeperst sinaasappelsap of fruitdrank appel-peer of druif-citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 275 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 135 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Trifle met rood fruit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Tri­f­le met rood fruit

1
1
  • 150 g rode bessen
  • 125 g blauwe bessen
  • 125 g bramen

Was het fruit en laat het uitlekken in een vergiet.

2
2

Ris de rode bessen met een vork voorzichtig van de takjes.

3
3
  • 200 g roombotercake

Snijd de cake in plakken en vervolgens in blokjes.

4
4
  • 125 ml slagroom

Klop in een kom de slagroom bijna stijf.

5
5
  • 200 ml vanillevla

Schep de vanillevla luchtig door de slagroom.

6
6

Bedek de bodem van schaaltjes of coupes met de cakeblokjes.

7
7
  • 100 ml zoete witte wijn

Sprenkel de wijn erover en verdeel de helft van het fruit over de cakeblokjes.

8
8

Schep de vanilleroom op het fruit. Verdeel de rest van het fruit over de vanilleroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

9
9
  • 3 el poedersuiker

Haal de trifle 10 min. voor het opdienen uit de koelkast en bestrooi met poedersuiker.

bereidingstip:

Heb je geen verse bramen, rode en blauwe bessen in huis? Je kunt voor dit recept ook fruit uit blik gebruiken - mits het vruchten op eigen sap zijn (niet op zware siroop, dus). Laat bovendien de vruchten eerst heel goed uitlekken, bijvoorbeeld in een vergiet, voordat je ze over de cake en de vanilleroom schept.

bereidingstip:

Je kunt de wijn ook vervangen door versgeperst sinaasappelsap of fruitdrank appel-peer of druif-citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.