Lams­rack met aman­del-pe­ter­se­lie­korst

Typisch Italiaans, de combinatie van amandelen en peterselie. Hier maak je er een korstje mee.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 45 min. oventijd
(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Typisch Italiaans, de combinatie van amandelen en peterselie. Hier maak je er een korstje mee. 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier
  • keukenmachine
  • ovenschaal (20 x 30)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen. Snijd de aubergine en de aardappelen in de lengte in dunne parten. Meng met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 45 min. in de oven. Schep af en toe om. Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine.
  2. Voeg het paneermeel, de peterselie, mosterd en het ei toe en maal tot een dikke pasta. Voeg peper en eventueel zout toe.
  3. Verdeel het amandelmengsel over de bovenkant van het lamsvlees. Leg het vlees met de korst naar boven in een ovenschaal en bak ca. 25 min. in de oven bij de aubergine en aardappel.
  4. Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer met de aubergine en aardappel.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 46 g
  • vet 43 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 285 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Lamsrack met amandel-peterseliekorst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lams­rack met aman­del-pe­ter­se­lie­korst

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 aubergine
  • 4 zoete aardappelen
  • 2 el olijfolie

Schil de aardappelen. Snijd de aubergine en de aardappelen in de lengte in dunne parten. Meng met de olie en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

3
3
  • 90 g amandelen

Bak ca. 45 min. in de oven. Schep af en toe om. Maal ondertussen de amandelen fijn in de keukenmachine.

4
4
  • 50 g panko breadcrumbs
  • 20 g platte peterselie
  • 1 el grove mosterd
  • 1 ei

Voeg het paneermeel, de peterselie, mosterd en het ei toe en maal tot een dikke pasta. Voeg peper en eventueel zout toe.

5
5
  • 750 g lamsrack

Verdeel het amandelmengsel over de bovenkant van het lamsvlees.

6
6

Leg het vlees met de korst naar boven in een ovenschaal en bak ca. 25 min. in de oven bij de aubergine en aardappel.

7
7

Neem het vlees uit de oven en laat 5 min. afgedekt rusten. Serveer met de aubergine en aardappel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.