Bieflap­jes met sprui­ten en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Ga op de gezondere toer met deze puree van zoete aardappel. 4 personen
2 22

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan water met zout in 10 min. gaar.
  2. Kook ondertussen de spruiten in een pan water in 6 min. beetgaar.
  3. Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin. Neem uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.
  4. Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 230 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 1 2016, Op de gezondere toer

Bieflapjes met spruiten en zoete-aardappelpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bieflap­jes met sprui­ten en zoe­te-aard­ap­pel­pu­ree

1
1
  • 1 kg zoete aardappel

Schil de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook in een pan water met zout in 10 min. gaar.

2
2
  • 500 g kleine spruiten

Maak ondertussen de spruiten schoon en kook in een pan water in 6 min. beetgaar.

3
3
  • 300 g bieflappen
  • 2 el olijfolie

Dep ondertussen het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Verhit de olie in een koekenpan en bak het vlees in 5 min. goudbruin.

4
4
  • 2 el walnoten

Neem het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Hak de walnoten grof.

5
5
  • 1 el grove mosterd

Giet de spruiten af en schep om met de mosterd en walnoten. Giet de aardappelen af en stamp met de pureestamper tot een grove puree.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de bieflapjes met de zoete-aardappelpuree en spruiten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.