Spelt met sprui­ten en blauw­a­der­kaas

Topcombi: spruiten en blauwaderkaas.

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
scandinavisch hoofdgerecht Topcombi: spruiten en blauwaderkaas. 4 personen
3 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan. Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig. Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.
  3. Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof. Verkruimel de kaas. Meng de farro en ⅔ van de kaas door de spruiten. Schep de peer en walnoten erdoor. Verdeel de rest van de kaas erover. Serveer direct.
video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 765 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Spelt met spruiten en blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spelt met sprui­ten en blauw­a­der­kaas

1
  • 300 g farro

Kook de farro volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af, doe terug in de pan en laat afgedekt staan.

2
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 g kleine spruiten
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de bleekselderij in boogjes. Maak de spruiten schoon en snijd de knoflook fijn.

3
  • 30 g boter
  • 2 tl gemalen laurier

Verhit de boter in een pan met dikke bodem. Voeg de bleekselderij, spruiten, knoflook en laurier toe en bak 7 min. op laag vuur. Roer regelmatig.

4
  • 2 el bloem
  • 250 ml hete kippenbouillon

Voeg de bloem toe en laat 3 min. op laag vuur garen. Voeg de bouillon toe en laat 3 min. op laag vuur koken. Roer af en toe.

5
  • 1 handpeer
  • 100 g walnoten

Schil ondertussen de peer en snijd het vruchtvlees in blokjes. Hak de noten grof.

6
  • 150 g Danish blue

Verkruimel de kaas. Meng de farro en ⅔ van de kaas door de spruiten. Schep de peer en walnoten erdoor.

7

Verdeel de rest van de kaas erover. Serveer direct. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.