Prei­soep met krui­den­crè­me

Goedgevulde maaltijdsoep die in 15 minuten op tafel staat.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Goedgevulde maaltijdsoep die in 15 minuten op tafel staat. 4 personen
2 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappelschijfjes 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Kook de soep 10 min. en pureer met de staafmixer.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes basilicum fijn en roer de roomkaas los. Prak het basilicum, de kerriepoeder en peper door de roomkaas.
  3. Snijd de broodjes open. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in de kommen. Doe in elke kom een lepeltje van de basilicum-kerriecrème. Besmeer de broodjes met de rest van de crème en serveer bij de soep.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.375 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Preisoep met kruidencrème

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­soep met krui­den­crè­me

1
1
  • 4 kampioentjes

Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 600 g gesneden prei
  • 200 g kleintje aardappelschijfjes
  • 1½ liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Verhit de olie in een (soep)pan. Bak de prei en aardappelschijfjes 3 min. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook.

3
3

Kook de soep 10 min. en pureer met de staafmixer.

4
4
  • 7½ g basilicum
  • 100 g MonChou (verse roomkaas)
  • 1 tl kerriepoeder

Snijd ondertussen de blaadjes basilicum fijn en roer de roomkaas los. Prak het basilicum, de kerriepoeder en peper door de roomkaas.

5
5

Snijd de broodjes open. Breng de soep op smaak met peper en eventueel zout en schep in de kommen. Doe in elke kom een lepeltje van de basilicum-kerriecrème.

6
6

Besmeer de broodjes met de rest van de crème en serveer bij de soep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.