Noe­dels met roer­bak­groen­ten en uma­mi-ge­hakt

Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht.

(40)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Umami is de vijfde smaak, naast zoet, zuur, zout en bitter. Het geeft een heerlijke hartige smaak aan dit gerecht. 4 personen
3 40

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na. Verhit ondertussen de helft van de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant. Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.
  2. Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min. Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee. Verdeel de noedels met groenten over de kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.

Tip:

Eten er kinderen mee? Hak dan de pinda’s in kleine stukjes.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 6 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedels met roerbakgroenten en umami-gehakt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met roer­bak­groen­ten en uma­mi-ge­hakt

1
1
  • 250 g eiermie

Breek de mie in kleinere stukjes en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water na.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g runderroerbak

Verhit ondertussen de olie in de wok en roerbak de runderroerbak in 4 min. bruin en krokant.

3
3
  • 1 el umami

Meng de umami erdoor en roerbak nog 1 min. Schep in een kommetje.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 200 g gesneden champignons
  • 400 g Italiaanse roerbakmix

Verhit de rest van de olie. Roerbak de champignons 3 min. Voeg de roerbakgroenten toe en roerbak nog 3 min.

5
5
  • 1 el sambal badjak
  • 2 el Japanse sojasaus

Voeg de sambal badjak, sojasaus en mie toe en bak 2 min. mee.

6
6
  • 50 g gezouten pinda's

Verdeel de noedels met groenten over 4 kommen. Schep het umami-gehakt erop en bestrooi met de pinda’s.

Tip: Eten er kinderen mee? Hak dan de pinda’s in kleine stukjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.