Noe­dels met ge­hakt en groen­ten

Lekker pittig gerecht met winterpeen en champignons. Je brengt het gehakt-groentemengsel in één klap op smaak met de boemboe.

(91)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch hoofdgerecht Lekker pittig gerecht met winterpeen en champignons. Je brengt het gehakt-groentemengsel in één klap op smaak met de boemboe. 4 personen
3 91

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.
  2. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de runderroerbak in 4 min. rul. Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee. Voeg de ui, peper, winterpeen en champignons toe en roerbak op hoog vuur 4 min.
  3. Giet de mie af en verdeel over de kommen. Schep het groente-gehaktmengsel erop en bestrooi met de pinda's.

bereidingstip:

Liever minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten voordat je de peper snijdt.

combinatietip:

Lekker met koriander

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 433 mg
  • vezels 7 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Noedels met gehakt en groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Noe­dels met ge­hakt en groen­ten

1
1
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 250 g winterpeen

Snijd de ui in dunne halve ringen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise).

Tip: Liever minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten voordat je de peper snijd.

2
2
  • 250 g champignons

Wrijf de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes.

3
3
  • 300 g fijne mienestjes
  • 2 el zonnebloemolie
  • 250 g runderroerbak

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een wok en bak de runderroerbak in 4 min. rul.

4
4
  • 100 g boemboe bami goreng

Voeg de boemboe toe en bak 2 min. mee. Voeg de ui, peper, winterpeen en champignons toe en roerbak op hoog vuur 4 min.

5
5
  • 50 g gezouten pinda's

Giet de mie af en verdeel over de kommen. Schep het groente-gehaktmengsel erop en bestrooi met de pinda's.

bereidingstip:

Liever minder pittig? Verwijder dan eerst de zaadlijsten voordat je de peper snijdt.

combinatietip:

Lekker met koriander

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.