In­di­a­se groen­te­cur­ry

Voor vegetariërs die houden van pit!

(312)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Voor vegetariërs die houden van pit! 4 personen
2 312

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.Voeg de kruidenpasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de bloemkool en pompoen toe en fruit 2 min. mee.
  2. Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water, laat uitlekken en voeg toe. Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. garen.
  3. Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Neem de pan van het vuur en roer de helft van de yoghurt door de curry. Serveer met de rest van de yoghurt.

variatietip:

Vervang voor de variatie de naans eens door 100 g pappadums (Patak's)

video

Ui frui­ten

Instructievideo - 00:31 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 645 mg
  • vezels 12 g
Tags
Ook te zien in

Indiase groentecurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

In­di­a­se groen­te­cur­ry

1
1
  • 2 rode uien
  • 2 el zonnebloemolie

Snijd de ui in dunne halve ringen. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 3 min. op laag vuur.

2
2
  • 3 el kruidenpasta voor tikka massala
  • 400 g bloemkoolroosjes
  • 400 g pompoenstukjes

Voeg de kruidenpasta toe en fruit 2 min. mee. Voeg de bloemkool en pompoen toe en fruit 2 min. mee.

3
3
  • 400 g kikkererwten

Spoel de kikkererwten in een vergiet af met koud water, laat uitlekken en voeg toe.

4
4
  • 400 g gepelde tomaten

Voeg de tomaten toe, breng aan de kook en laat op laag vuur met de deksel op de pan 10 min. garen.

5
5
  • 2 naanbroden

Bereid ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 170 g Griekse yoghurt

Neem de pan van het vuur en roer de helft van de yoghurt door de curry. Serveer met de rest van de yoghurt.

variatietip:

Vervang voor de variatie de naans eens door 100 g pappadums (Patak's)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.