Knap­pe­rig ge­bak­ken tofu in zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry

Hoe je van een kruidige curry een lekkere vegavariant maakt? Nou, zo!

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Hoe je van een kruidige curry een lekkere vegavariant maakt? Nou, zo! 4 personen
3 52

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • theedoek

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu. Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt. Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer deze. Meng met de helft van de tikka masala en laat minstens 20 min. staan.
  2. Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm. Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de aardappel en de rest van de kruidenpasta 2 min. op middelhoog vuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken met de deksel op de pan. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken. Voeg de tuinerwten toe en laat de curry nog 1 min. koken.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig. Verwarm ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakken van 2 cm breed. Snijd de koriander grof. Verdeel de curry over de kommen en verdeel de tofu erover. Garneer met de koriander. Serveer de naan erbij.

variatietip:

In plaats van mininaans kun je ook naanbrood naturel (pak 280 g, Patak’s) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 895 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 99 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 13 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Knapperig gebakken tofu in zoete-aardappelcurry

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Knap­pe­rig ge­bak­ken tofu in zoe­te-aard­ap­pel­cur­ry

1
1
  • 250 g tofu

Laat de tofu uitlekken. Leg hiervoor een schone theedoek op een bord. Leg de tofu hierop en vouw de randen van de doek over de tofu.

2
2

Zet een zware pan (of iets anders zwaars) op de tofu en laat 30 min. staan, zodat er zo veel mogelijk vocht uitkomt.

3
3
  • 40 g tikka masala

Snijd de tofu in plakken van 1 cm breed en halveer deze. Meng met de tikka masala en laat minstens 20 min. staan.

4
4
  • 750 g zoete aardappelen

Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1½ cm.

5
5
  • 2 el arachideolie
  • 45 g tikka masala

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aardappel en de kruidenpasta 2 min. op middelhoog vuur.

6
6
  • 400 ml kokosmelk
  • 400 g wilde spinazie

Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en laat 10 min. koken met de deksel op de pan. Voeg de spinazie toe en laat in delen slinken.

7
7
  • 250 g tuinerwten

Voeg de tuinerwten toe en laat de curry nog 1 min. koken.

8
8
  • 2 el arachideolie

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de tofu in 8 min. goudbruin en knapperig. Keer regelmatig.

9
9
  • 4 mininaans
  • 15 g koriander

Verwarm ondertussen de naans volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd in plakken van 2 cm breed. Snijd de koriander grof.

10
10

Verdeel de curry over de kommen en verdeel de tofu erover. Garneer met de koriander. Serveer de naan erbij.

variatietip:

In plaats van mininaans kun je ook naanbrood naturel (pak 280 g, Patak’s) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.