Pad thai met tofu en ei

Eén van de bekendste gerechten van Thailand, vandaag met tofu en ei.

(165)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
thais hoofdgerecht Eén van de bekendste gerechten van Thailand, vandaag met tofu en ei. 4 personen
2 165

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Meng het roerbakgehakt in een kom met de sojasaus en de helft van de sambal. Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.
  2. Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in flinterdunne plakjes.
  3. Verhit 2 el wokolie in een wok en roerbak het gehakt 2 min. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak 2 min. mee.Zet het vuur hoog en voeg de mie toe. Roerbak 4 min. Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn en hak de pinda’s grof.
  4. Klop ondertussen de eieren los met peper en zout en de rest van de sambal. Verhit de rest van de wokolie in een koekenpan en schenk de eieren erin. Roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt.
  5. Roer de rijstazijn door de noedels. Serveer de mie met het roerei erop. Bestrooi met de bosui en pinda’s.

combinatietip:

Lekker met wortel met paksoi. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 28 g
  • vet 2 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 2.395 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Pad thai met tofu en ei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad thai met tofu en ei

1
  • 180 g tofu roerbakgehakt
  • 2 el sojasaus
  • 1 tl sambal oelek

Meng het roerbakgehakt in een kom met de sojasaus en de sambal.

2
  • 250 g mienestjes

Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud. Laat uitlekken.

3
  • 2 sjalotten
  • 2 tenen knoflook

Snijd ondertussen de sjalotten in dunne halve ringen en de knoflook in flinterdunne plakjes.

4
  • 2 el wokolie

Verhit de wokolie in een wok en roerbak het gehakt 2 min. Zet het vuur laag en voeg de sjalot en knoflook toe. Bak 2 min. mee.

5

Zet het vuur hoog en voeg de mie toe. Roerbak 4 min.

6
  • 3 bosuitjes
  • 50 g gezouten pinda's

Snijd ondertussen de bosuitjes zeer fijn en hak de pinda’s grof.

7
  • 3 eieren
  • 1 tl sambal oelek

Klop ondertussen de eieren los met peper en zout en de sambal.

8
  • 1 el wokolie

Verhit de wokolie in een koekenpan en schenk de eieren erin. Roer met een houten lepel 1-2 min., tot je een smeuïg roerei hebt.

9
  • 1 el rijstazijn

Roer de rijstazijn door de noedels. Serveer de mie met het roerei erop.

10

Bestrooi met de bosui en pinda’s. Bon appétit!

combinatietip:

Lekker met wortel met paksoi. Kijk voor het recept hiervan op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.