Snel­le ba­mi

Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel.

(281)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht Deze bami met verse groenten staat in een kwartier op tafel. 4 personen
3 281

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Hak de pinda’s grof. Verwijder de steelaanzet van de rode pepers uit de groentepakketten, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verhit de de helft van de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember 2 min. op laag vuur. Voeg de sojasaus en bamigroente toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.
  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met peper en eventueel zout. Schep de mie door de groente. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus. Serveer de bami met de spiegeleieren. Bestrooi met de pinda’s en serveer de atjar tjampoer erbij.

serveertip:

Vind je twee pepers te pittig, gebruik er dan maar een.

video

Roer­bak­ken / wok­ken

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 26 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.070 mg
  • vezels 10 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Snelle bami

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ba­mi

1
1
  • 300 g mienestjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 cm gember

Kook de mienestjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Schil en rasp de gember.

Gember gebruiken

Instructievideo

01:26 min.

2
2
  • 50 g pinda's gezouten
  • 900 g nasi-bamigroente

Hak de pinda’s grof. Verwijder de steelaanzet van de rode pepers, halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

3
3
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak hierin de knoflook en gember 2 min. op laag vuur.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 3 el sojasaus

Voeg de sojasaus en bamigroente toe. Roerbak 4 min. op hoog vuur.

5
5
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 eieren

Verhit ondertussen de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de eieren. Bestrooi met peper en eventueel zout.

6
6

Schep de mie door de groente. Breng eventueel op smaak met extra sojasaus.

7
7
  • 340 g atjar tjampoer

Serveer de bami met de spiegeleieren. Bestrooi met de pinda’s en serveer de atjar tjampoer erbij.

serveertip:

Vind je twee pepers te pittig, gebruik er dan maar een.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.