Ba­mi met ver­se gem­ber

Vol oosterse smaakmakers; knoflook, gember en rode peper in één gerecht.

(114)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht Vol oosterse smaakmakers; knoflook, gember en rode peper in één gerecht. 4 personen
3 114

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af. Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.
  2. Verhit de olie in een wok en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 min. Voeg de ui en ketjap toe en roerbak 2 min. Voeg de rest van de groente toe en roerbak nog 3 min. Neem de groente uit de wok. Verhit de olie in de wok en breek de eieren erboven. Roerbak 3 min. Voeg de noedels en groente toe en roerbak nog 1 min. Serveer de bami met atjar en kroepoek. Bon appétit!

bereidingstip:

Serveer de bami met zelfgemaakte atjar tjampoer (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 475 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 55 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 1.180 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bami met verse gember

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ba­mi met ver­se gem­ber

1
  • 248 g woknoedels

Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.

2
  • 3 cm verse gember
  • 1 teen knoflook
  • 2 uien

Schil de gember en snijd deze zo fijn mogelijk. Snijd de knoflook fijn en de ui in halve ringen.

3
  • 450 g nasi-bamigroente

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper in dunne reepjes.

4
  • 1 el rijstolie

Verhit de olie in een wok en fruit de gember, rode peper en knoflook 1 min.

5
  • 4 el ketjap manis

Voeg de ui en ketjap toe en roerbak 2 min. Voeg de rest van de groente toe en roerbak nog 3 min.

6
  • 2 el rijstolie
  • 4 eieren

Neem de groente uit de wok. Verhit de olie in de wok en breek de eieren erboven. Roerbak 3 min.

7
  • 4 porties atjar tjampoer
  • 4 porties kroepoek

Voeg de noedels en groente toe en roerbak nog 1 min. Serveer de bami met atjar en kroepoek. Bon appétit!

bereidingstip:

Serveer de bami met zelfgemaakte atjar tjampoer (zie recept elders op ah.nl/recepten).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.