Pas­ta met mos­se­len en lams­oren

Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren.

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Mediterrane spaghetti met mosselen, room en lekker zilte lamsoren. 4 personen
2 9

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt. Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.
  2. Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min. Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.
  3. Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee. Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee. Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.
  4. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden. Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg. Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.

variatietip:

Vervang de lamsoren door bladspinazie.

video

Mos­se­len ma­ken

Kookles - 04:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 36 g
  • koolhydraten 71 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.340 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Pasta met mosselen en lamsoren

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met mos­se­len en lams­oren

1
1
  • 2 kg mosselen

Gooi de mosselen weg die kapot zijn of open blijven als je erop tikt.

2
2

Spoel de mosselen met koud water en verwijder mosselen die hierna open zijn gaan staan. Laat ze in koud water staan.

3
3
  • 1 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalotten en hak de knoflook fijn. Verhit de olie in een wok en fruit de sjalot en knoflook 1 min.

4
4
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml droge witte wijn

Voeg de wijn en de kookroom toe en breng aan de kook.

5
5

Laat ondertussen de mosselen uitlekken en doe ze in de wok. Roerbak ze in 4 min. mee.

6
6
  • 300 g lamsoren

Schep de mosselen regelmatig om, zodat de de onderste mosselen boven komen. Voeg na 4 min. de helft van de lamsoren toe en roerbak 2 min. mee.

7
7

Voeg dan tweede helft toe en roerbak nog 2 min.

8
8
  • 300 g schelpjespasta

Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en schep op de borden.

9
9

Neem de wok van het vuur. Gooi de mosselen die niet open staan weg.

10
10

Schep de saus met de mosselen over de pasta en bestrooi met verse peper. Serveer direct.

variatietip:

Vervang de lamsoren door bladspinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.