Spa­ghet­ti met mos­se­len en wit­te wijn

(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 2 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen goed wassen. Kapotte mosselen en mosselen die na tik op aanrecht niet sluiten, weggooien. Mosselen in grote pan leggen en wijn erbij schenken. Mosselen afgedekt in 5-7 min. gaarkoken. Pan drie keer goed omschudden. Dicht gebleven mosselen weggooien. Kwart van mosselen in aluminumfolie verpakken. Rest van mosselen op bakplaat scheppen om snel af te koelen. Zeef bekleden met vochtige theedoek en boven schaal kookvocht erdoor schenken. Spaghetti volgens gebruiksaanwijzing beetgaar koken. In sauspan olie met knoflook verwarmen. Mosselvocht, slagroom en verkruimeld bouillontablet toevoegen. Saus aan de kook brengen en in 5 min. iets laten inkoken. Afgekoelde mosselen uit schelp nemen. Mosselen met helft van peterselie door saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Spaghetti afgieten en mosselsaus erdoor mengen. Pasta over vier diepe borden verdelen en bestrooien met rest van peterselie. Achtergehouden mosselen in de schelp op pasta leggen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 900 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 43 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.