Ra­dic­chio sa­la­de met da­dels, gei­ten­kaas, ba­con & pe­can­no­ten

Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet.

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Rijkgevulde maaltijdsalade die er ook nog eens heel mooi uitziet. 4 personen
3 86

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter de bacon in 5 min. knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  2. Snijd de radicchio in repen van 1 cm. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over de borden. Halveer de dadels in de lengte. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en bacon over de salade.
  3. Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade. Bestrooi met de pecannoten en versgemalen peper.

combinatietip:

Lekker met een noten-rozijnenbroodje.

video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 575 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 805 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Radicchio salade met dadels, geitenkaas, bacon & pecannoten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­dic­chio sa­la­de met da­dels, gei­ten­kaas, ba­con & pe­can­no­ten

1
1
  • 70 g pecannoten

Hak de pecannoten grof. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en rooster de noten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2
2
  • 150 g baconreepjes

Bak in dezelfde koekenpan zonder olie of boter de bacon in 5 min. knapperig en goudbruin. Schep uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

3
3
  • 2 kroppen radicchio
  • 75 g rucola

Snijd de radicchio in repen van 1 cm. Meng de radicchio met de rucola en verdeel over de borden.

4
4
  • 150 g dadels
  • 125 g geitenkaas naturel 55+

Halveer de dadels in de lengte. Verkruimel de geitenkaas en verdeel met de dadels en bacon over de salade.

5
5
  • 6 el olijfolie frisse citroen
  • 2 el gembersiroop

Meng de olie met de gembersiroop en schenk over de salade. Bestrooi met de pecannoten en versgemalen peper.

combinatietip:

Lekker met een noten-rozijnenbroodje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.