Gei­ten­kaas met cran­ber­ry­com­po­te

Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Geitenkaas, ham en cranberrycompote, allemaal in één verrassingspakketje. 4 personen
4 7

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 plakken ham in de breedte door de helft en snijd de rest van de ham fijn. Verkruimel de geitenkaas. Splits het ei en klop de eidooier los. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.
  2. Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er achtereenvolgens de geitenkaas, de 8 plakjes ham, cranberrycompote en de salie over en houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeeg met de rest van het eigeel. Verdeel de fijngesneden stukjes ham erover. Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
  3. Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit. Meng 3 el van het sap en het rasp met de olie tot een dressing. Meng de sla, rauwkost en sinaasappeldressing door elkaar. Neem de bladerdeegpakketjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk pakketje ½ el cranberrycompote en serveer met de salade.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 1.000 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 11 2015

Geitenkaas met cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gei­ten­kaas met cran­ber­ry­com­po­te

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakken Coburger rauwe ham

Snijd de helft van de ham in de breedte doormidden en snijd de rest van de ham fijn.

3
3
  • 125 g geitenkaas naturel 55+
  • 1 ei
  • 2 takjes salie

Verkruimel de geitenkaas. Splits het ei en klop de eidooier los. Snijd de blaadjes van de salie in reepjes.

4
4
  • 4 plakken bladerdeeg

Leg de plakken bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat.

5
5
  • 1 el cranberrycompote

Verdeel er achtereenvolgens de geitenkaas, de plakjes ham, cranberrycompote en de salie over en houd de randen vrij. Bestrijk de randen met de helft van het eigeel.

6
6
  • 4 plakken bladerdeeg

Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg en druk de randen met een vork dicht. Bestrijk de bovenkanten van de bladerdeeg met de rest van het eigeel.

7
7

Verdeel de fijngesneden stukjes ham erover.

8
8

Bak de bladerdeegpakketjes in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

9
9
  • 1 sinaasappel

Rasp ondertussen de oranje schil van de sinaasappel en pers 1 helft uit.

Citrus snijden

Instructievideo

01:15 min.

10
10
  • 3 el extra vierge olijfolie
  • 300 g gemengde sla
  • 300 g rauwkost komkommer

Meng 3 el van het sap en het rasp met de olie tot een dressing. Meng de sla, rauwkost en sinaasappeldressing door elkaar.

11
11
  • 2 el cranberrycompote

Neem de bladerdeegpakketjes uit de oven en verdeel over 4 borden. Schep op elk pakketje ½ el cranberrycompote en serveer met de salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.