Lauw­war­me sa­la­de van stoof­peer­tjes

Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing.

(286)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Je proeft zoet, zout en een ieniemienie zuurtje in de dressing. 4 personen
4 286

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog. Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet in de pan zitten. Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje.
  2. Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met het bakvet met de balsamicoazijn. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 305 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 16 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Lauwwarme salade van stoofpeertjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lauw­war­me sa­la­de van stoof­peer­tjes

1
1
  • 400 g stoofpeertjes

Laat de stoofpeertjes in een vergiet uitlekken en dep ze droog.

2
2
  • 1 el olijfolie
  • 150 g ontbijtspek

Verhit de olie in een koekenpan en bak de plakjes spek knapperig bruin. Laat ze op keukenpapier uitlekken. Laat het bakvet in de pan zitten.

3
3
  • 2 el gembersiroop

Bak de stoofpeertjes in het bakvet van het spek lichtbruin. Sprenkel de gembersiroop erover en leg de peertjes op een bordje.

4
4
  • 1 el balsamicoazijn
  • 75 g rucola
  • 37½ g veldsla

Roer de balsamicoazijn door het bakvet. Verdeel de rucola en veldsla over de borden en leg de stoofpeertjes en plakjes spek erop.

5
5
  • 100 g zachte geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel de salade met het bakvet met de balsamicoazijn. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.