Wit­lof­scho­tel met ge­hakt­bal­le­tjes

Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 650 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(90)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Variatie op de witlofschotel met ham en kaas: met Zweedse gehaktballetjes 4 personen
3 90

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes. Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.
  2. Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord. Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.
  3. Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover. Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie voor serveren ca. 30 min. in de oven op 150 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.945 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 52

Witlofschotel met gehaktballetjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wit­lof­scho­tel met ge­hakt­bal­le­tjes

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 500 g witlof
  • 1 ui

Snipper de ui en snijd de witlof in reepjes.

Tip: Geen trek in bittere witlof, verwijder de harde kern.

3
3
  • 300 ml kraanwater
  • 1 ei
  • 120 g mix voor witlof met gehakt uit de oven

Klop het ei los met de mix voor witlof en het water.

4
4
  • 360 g Zweedse gehaktballetjes
  • 25 g boter

Verhit de boter in de hapjespan en bak de gehaktballetjes in 3 min. bruin aan. Neem met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.

5
5
  • 2 g boter

Fruit de ui 1 min. in het achtergebleven bakvet. Voeg de witlof toe en bak 3 min. mee. Vet ondertussen de ovenschaal in met wat boter.

6
6
  • 800 g aardappelschijfjes

Schep de gehaktballetjes en witlof in de ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes en vervolgens de witlofmix erover.

7
7

Bak de witlofschotel in de oven in ca. 40 min. goudbruin en gaar.

bereidingstip:

Je kunt de witlofschotel 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm de schotel afgedekt met aluminiumfolie voor serveren ca. 30 min. in de oven op 150 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.