Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes in ci­troen­saus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 29

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel wat citroensap over de gehaktballetjes.
  2. Verhit de boter in de hapjespan op tamelijk hoog vuur tot het schuim wegtrekt. Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze rondom bruin. Keer ze met behulp van een spatel steeds een stukje tot ze rondom helemaal bruin zijn.
  3. Schenk 50-100 ml water in de pan en voeg de geraspte citroenschil en uitgeperste knoflook toe. Breng dit aan de kook. Leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 10 min. gaar. Schud de pan tussentijds.
  4. Roer naar smaak citroensap door het bakvet en laat het even bruisen. Schenk de room in de pan en breng de saus aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Strooi de bieslook en peterselie erover. Lekker met spaghetti en gestoofde spinazie.

Tip:

Een oosters tintje? Vervang de citroen door een limoen, de peterselie door koriander en breng de saus op smaak met ketjap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 490 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 45 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gehaktbal en zo

Zweedse gehaktballetjes in citroensaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zweed­se ge­hakt­bal­le­tjes in ci­troen­saus

1
1
  • 1 citroen
  • 350 g Zweedse gehaktballetjes

Rasp de gele schil dun van de citroen en pers de vrucht uit. Druppel wat citroensap over de gehaktballetjes.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in de hapjespan op tamelijk hoog vuur tot het schuim wegtrekt.

3
3

Leg de gehaktballetjes in de pan en bak ze rondom bruin. Keer ze met behulp van een spatel steeds een stukje tot ze rondom helemaal bruin zijn.

4
4
  • 1 teen knoflook

Schenk 50-100 ml water in de pan en voeg de geraspte citroenschil toe en pers de knoflook erboven. Breng dit aan de kook.

5
5

Leg de deksel op de pan. Zet het vuur laag en stoof de gehaktballetjes in ca. 10 min. gaar. Schud de pan tussentijds.

6
6
  • 200 ml slagroom

Roer naar smaak citroensap door het bakvet en laat het even bruisen. Schenk de room in de pan en breng de saus aan de kook.

7
7
  • 20 g bieslook
  • 2 el peterselie

Hak de bieslook en peterselie fijn. Breng de gehaktballetjes op smaak met peper en eventueel zout. Strooi de bieslook en peterselie erover.

8
8

Lekker met spaghetti en gestoofde spinazie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.