Hol­land­se boe­ren­kool met sho­ar­ma

Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten!

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Zo heb je boerenkool nog nooit gegeten! 2 personen
3 98

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar. Snijd de paprika in blokjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.
  2. Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot. Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.
  3. Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.

bewaartip:

Vries de rest van de shoarma op de dag van aankoop in. Je kunt het vlees 3 maanden in de diepvries bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 710 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 635 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 52

Hollandse boerenkool met shoarma

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hol­land­se boe­ren­kool met sho­ar­ma

1
1
  • 150 g boerenkool
  • 750 g kruimige aardappelen

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en kook ze samen met de boerenkool in water met zout in 15 min. gaar.

2
2
  • 1 oranje paprika

Snijd de paprika in blokjes.

3
3
  • 200 g kipfiletreepjes shoarma
  • 2 el zonnebloemolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de shoarma in 3 min. bruin. Voeg de paprika toe en bak nog 2 min.

4
4

Giet de aardappelen met de boerenkool af, maar vang een kopje kookvocht op.

5
5

Stamp de aardappelen, boerenkool en een scheut kookvocht met een pureestamper tot een grove en smeuïge stamppot.

6
6
  • 2 el knoflooksaus

Voeg de shoarma en de knoflooksaus toe en roer erdoor. Breng op smaak met peper.

7
7
  • 2 el knoflooksaus

Schep de boerenkoolstamppot op de borden. Maak een kuiltje en schenk de rest van de knoflooksaus erin.

bewaartip:

Vries de rest van de shoarma op de dag van aankoop in. Je kunt het vlees 3 maanden in de diepvries bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.