Frie­se boe­ren­kool met rook­worst

Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken.

(89)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Met appel en kruidige nagelkaas: die Friezen hebben het goed bekeken. 4 personen
3 89

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schil en was de aardappelen, snijd ze daarna in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en zout toe en kook in ca. 20 min gaar. Haal de rookworst uit de verpakking en warm deze ca. 15 minuten met de boerenkool mee. Snijd de kaas in blokjes. Schil en rasp de appels grof. Verwarm de kokosroom. Haal de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stand ze fijn. Schenk de kokosroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor, laat het nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 670 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 1.140 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2002 week 02-03

Friese boerenkool met rookworst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frie­se boe­ren­kool met rook­worst

1
1
  • 1 kg kruimige aardappel
  • 450 gesneden boerenkool

Schil en was de aardappelen, snijd ze daarna in vieren. Doe de aardappelen in een grote pan en leg de boerenkool erop. Voeg een laagje water en zout toe en kook in ca. 20 min gaar.

2
2
  • 250 g runderrookworsten
  • 200 g Friese nagelkaas
  • 2 goudreinetten
  • ½ pakje kokosroom

Haal de rookworst uit de verpakking en warm deze ca. 15 minuten met de boerenkool mee. Snijd de kaas in blokjes. Schil en rasp de appels grof. Verwarm de kokosroom. Haal de worst uit de pan. Giet de boerenkool en aardappelen af en stand ze fijn.

3
3

Schenk de kokosroom erbij en stamp het tot een smeuïge stamppot. Meng de kaasblokjes en de appel erdoor, laat het nog ca. 1 min. goed doorwarmen. Serveer met de rookworst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.