Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

De Italiaanse kaas geeft de warme pasta een heerlijk romig laagje.

(136)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht De Italiaanse kaas geeft de warme pasta een heerlijk romig laagje. 4 personen
2 136

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de parmaham in stukjes. Hol de kaas uit tot ongeveer 2 cm aan de rand en de bodem. Houd 75 g kaas achter. Snijd de champignons in kwarten.
  2. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de champignons. Pers de knoflook erboven en bak nog 2 min.
  3. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  4. Voeg de slagroom toe aan de champignons en laat 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper. Giet de spaghetti af en voeg met de parmaham toe aan de saus. Schep om met de helft van de achtergehouden kaas. Schep de pasta in de uitgeholde kaas en bestrooi met de rest van de achtergehouden kaas. Serveer direct. Bon appétit!

bewaartip:

De Italiaanse kaas kan ook worden verwerkt in een kaasfondue. Maal in dat geval de kaas eerst helemaal fijn in de keukenmachine en serveer in de uitgeholde kaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 40 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 590 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pasta in Italiaanse kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta in Ita­li­aan­se kaas

1
  • ½ Italiaanse kaas
  • 70 g parmaham

Snijd de parmaham in stukjes. Hol de kaas uit tot ongeveer 2 cm aan de rand en de bodem. Houd 75 g kaas achter.

Tip: Je kunt de Italiaanse kaas uithollen met een kaasmesje en/of een lepel. Serveer de overgebleven kaas bij een borrel.

2
  • 250 g kastanjechampignons

Snijd de champignons in kwarten.

3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur. Schep regelmatig om.

4
  • 1 teen knoflook
  • 3 takjes verse tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe aan de champignons. Pers de knoflook erboven en bak nog 2 min.

5
  • 200 g spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

6
  • 125 ml slagroom

Voeg de slagroom toe aan de champignons en laat 5 min. inkoken. Breng op smaak met peper.

7

Giet de spaghetti af en voeg met de parmaham toe aan de saus. Schep om met de helft van de achtergehouden kaas.

8

Schep de pasta in de uitgeholde kaas en bestrooi met de rest van de achtergehouden kaas. Serveer direct. Bon appétit!

bewaartip:

De Italiaanse kaas kan ook worden verwerkt in een kaasfondue. Maal in dat geval de kaas eerst helemaal fijn in de keukenmachine en serveer in de uitgeholde kaas.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.