Oes­ters met ge­ma­ri­neer­de biet­jes & ro­de­pe­per-to­ma­ten­sal­sa

Indrukwekkend, zo’n schaal oesters op ijs. Een voorgerecht waar je je gasten zeker mee verrast.

(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Indrukwekkend, zo’n schaal oesters op ijs. Een voorgerecht waar je je gasten zeker mee verrast. 4 personen
3 19

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • oestermes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. Voeg aan 1 kom biet en de rodewijnazijn toe. Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.
  2. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten.Snijd het vruchtvlees zo fijn mogelijk en doe in de andere kom met de sjalot. Snijd het vruchtvlees van de romaatjes zo fijn mogelijk en voeg toe aan de sjalot en rode peper. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de rodepeper-tomatensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.
  3. Verdeel de ijsblokjes over een grote serveerschaal. Maak de oesters open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe. Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant los. Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal.
  4. Snijd citroen in partjes en leg deze tussen de oesters. Serveer er de gemarineerde bietjes, de rodepeper-tomatensalsa en (versgemalen) peper bij.

Tip:

De oesters zijn alleen te koop via ah.nl/bestelvoorkerst en bij AH XL-winkels.

video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 769 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Oesters met gemarineerde bietjes & rodepeper-tomatensalsa

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Oes­ters met ge­ma­ri­neer­de biet­jes & ro­de­pe­per-to­ma­ten­sal­sa

1
1
  • 50 ml rodewijnazijn
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 sjalotten

Snipper de sjalot zeer fijn en snijd de biet in zeer fijne blokjes. Verdeel de sjalot over 2 kommen. Voeg aan 1 kom biet en de rodewijnazijn toe.

2
2

Schep om en breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.

3
3
  • ½ rode peper

Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd vruchtvlees zo fijn mogelijk en doe in de andere kom met sjalot.

4
4
  • 4 romaatjes

Snijd het vruchtvlees van de romaatjes zo fijn mogelijk en voeg toe aan de sjalot en rode peper.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon en rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de rodepeper-tomatensalsa.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Dek af en laat 1 uur marineren.

7
7
  • 1 kg ijsblokjes

Verdeel de ijsblokjes over een grote serveerschaal.

8
8
  • 24 oesters

Maak de oesters open: leg steeds een oester in een theedoek in 1 hand, met de vlakke kant naar boven en het scharnier naar je toe.

9
9

Steek met het oestermes in het scharnier, wrik los en snijd de sluitspier van de oester aan de bovenkant los.

10
10

Verwijder het gruis en snijd de onderkant van de oester los. Draai de oester om in de schelp. Leg op de serveerschaal.

11
11
  • 2 citroenen

Snijd citroen in partjes en leg deze tussen de oesters. Serveer er de gemarineerde bietjes, de rodepeper-tomatensalsa en (versgemalen) peper bij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.