Trio van oes­ters

(9)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 8 personen
4 9

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Tomaat ontvellen, zaadjes verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. Ui en knoflook pellen en snipperen. In pan olie verhitten, ui en knoflook fruiten. Tomaat en mespunt suiker toevoegen en ca. 1 minuut meewarmen. Mengsel overdoen in kom en laten afkoelen. Intussen bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peper halveren, zaadjes verwijderen en peper fijn hakken. Blaadjes van koriander fijn knippen. Limoen uitpersen. In kom dressing kloppen van bosuitje, peper, koriander, limoensap, vissaus en mespunt suiker. Basilicum in reepjes snijden. Azijn, zwarte peper en basilicum door tomaatblokjes roeren. Citroen in 8 partjes snijden.
  2. Oesters voorzichtig openen met meegeleverd oestermes. Oester lossnijden en eventuele scherfjes verwijderen. Oesters in schelp op schaal met grofgemalen ijs leggen. Thaise dressing, tomatensalsa, citroenpartjes en molen met zwarte peperkorrels naast oesters op buffet zetten. Naar keuze lepeltje dressing of salsa op oester scheppen of oester op klassieke wijze eten: met grofgemalen zwarte peper en wat citroensap.
video

Oes­ters ope­nen

Instructievideo - 00:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 40 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.