Oes­ters met pi­kan­te vi­nai­gret­te

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 2 personen
3 7

Ingrediënten

Keukenspullen
  • oestermes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. (maximaal 1/2 dag van tevoren). Oesters met oestermes (uit verpakking van oesters) voorzichtig openen en lossnijden (het oestervocht moet in de schelp blijven). Oesters tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.
  2. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper heel fijn hakken. Bosuitje schoonmaken en in flinterdunne ringetjes snijden. Peterselie boven kom fijnknippen. Olie, azijn, peper en bosuitje toevoegen en tot dressing kloppen. Zeekraal op groot bord leggen en oesters erop rangschikken. Vinaigrette over oesters sprenkelen.

Tip:

Het is ook mooi om de oesters op ijs te presenteren. Wikkel daarvoor flink wat ijsklontjes in een theedoek en sla met een deegroller of hamer het ijs tot gruis.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 32 g
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.