Pa­té met cran­ber­ry­com­po­te

De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht De paté koop je kant-en-klaar, de compote maak je zelf van verse cranberry’s, rozijnen, kaneel en tijm. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en de oranje schil van de helft van de sinaasappel. Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, cranberry's en rietsuiker in een steelpan aan de kook. Ris de blaadjes van 1 takje tijm en voeg samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook op laag vuur 10 min. in tot compote.
  2. Voeg de rozijnen toe en laat de compote 30 min. afkoelen. Verwijder het kaneelstokje. Verdeel de paté in gelijke stukken en leg op de borden. Verdeel de compote erover.
  3. Halveer de radijsjes en snijd met een scherp mes een ster uit de rode kant. Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje.

bereidingstip:

Je kunt de compote 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 14 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 364 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Paté met cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pa­té met cran­ber­ry­com­po­te

1
1
  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen

Boen de citroen en de sinaasappel goed schoon. Rasp de gele schil van de helft van de citroen en de oranje schil van de heflt van de sinaasappel.

2
2
  • 50 g rietsuiker
  • 175 g cranberry's

Pers de helften van de citrusvruchten uit. Breng het sap, de rasp, cranberry's en rietsuiker in een steelpan aan de kook.

3
3
  • 1 kaneelstokje
  • 1 takje tijm

Ris de blaadjes van de tijm en voeg samen met het kaneelstokje toe aan het cranberrymengsel. Kook op laag vuur 10 min. in tot compote.

4
4
  • 40 g blanke rozijnen

Voeg de rozijnen toe en laat de compote 30 min. afkoelen. Verwijder het kaneelstokje.

5
5
  • 170 g grove Ardenner paté

Verdeel de paté in gelijke stukken en leg op de borden. Verdeel de compote erover.

6
6
  • 2 radijsjes

Halveer de radijsjes en snijd met een scherp mes een ster uit de rode kant.

7
7
  • 4 takjes tijm

Garneer elk bord met een takje tijm en een half radijsje.

bereidingstip:

Je kunt de compote 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker met geroosterd brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.