Cran­ber­ry­com­po­te

In december vers verkrijgbaar: cranberry's. Daarmee maak je de perfecte compote voor bij wild. Sommige smaken horen nu eenmaal bij elkaar.

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht In december vers verkrijgbaar: cranberry's. Daarmee maak je de perfecte compote voor bij wild. Sommige smaken horen nu eenmaal bij elkaar. 6 personen
2 30

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Boen de citroen en sinaasappel schoon. Rasp de gele schil van de citroen en de oranje schil van de sinaasappel. Pers beide vruchten uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Doe de cranberry’s met het rasp en sap van de citroen en sinaasappel, de tijm, het kaneelstokje en de suiker in een steelpan. Breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.
  3. Neem de pan van het vuur en laat de compote in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje.

serveertip:

Je maakt de compote extra fijn door hem te pureren met de staafmixer. Wil je de cranberrycompote serveren bij de gourmet? Snijd dan een hertenbiefstukje (200 g) doormidden, bestrooi met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Serveer de compote erbij.

serveertip:

Lekker bij gebakken hertenbiefstuk en bospeen.

bewaartip:

Je kunt de cranberrycompote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • koolhydraten 30 g
  • natrium 1 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cran­ber­ry­com­po­te

1
1
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel

Boen de citroen en sinaasappel schoon. Rasp de gele schil van de citroen en de oranje schil van de sinaasappel. Pers beide vruchten uit.

2
2
  • 3 takjes tijm

Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 340 g cranberry's
  • 1 kaneelstokje
  • 150 g suiker

Doe de cranberry’s met het rasp en sap van de citroen en sinaasappel, de tijm, het kaneelstokje en de suiker in een steelpan.

4
4

Breng op middelhoog vuur aan de kook. Draai het vuur laag en laat 10 min. zachtjes koken.

5
5

Neem de pan van het vuur en laat de compote in 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het kaneelstokje.

serveertip:

Je maakt de compote extra fijn door hem te pureren met de staafmixer. Wil je de cranberrycompote serveren bij de gourmet? Snijd dan een hertenbiefstukje (200 g) doormidden, bestrooi met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Serveer de compote erbij.

serveertip:

Lekker bij gebakken hertenbiefstuk en bospeen.

bewaartip:

Je kunt de cranberrycompote 3 dagen van tevoren maken. Bewaar in een afgesloten pot in de koelkast.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.