Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 5 min. wachten
    • 50 min. oventijd
(147)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Hiermee maak je indruk: een vegetarisch hoofdgerecht vol groenten en met frisse geitenkaas. 8 personen
3 147

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 20 cm)
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in. Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af. Bekleed ondertussen de springvorm met 2/3 van het croissantdeeg.
  2. Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor. Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg. Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.
  3. Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie. Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.

bewaartip:

De taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 567 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Ratatouilletaart met aardpeer

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ra­ta­touil­le­taart met aard­peer

1
1
  • 2 el zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 170 °C. Vet de springvorm in.

2
2
  • 750 g aardperen

Schil en snijd de aardperen in stukjes van 1 cm. Kook in 8 min. beetgaar en giet af.

3
3
  • 1 blik super croissantdeeg

Bekleed ondertussen de springvorm met ⅔ deel van het croissantdeeg.

4
4
  • 375 g ratatouille à la Provençale
  • 150 g zachte geitenkaas
  • 70 g tomatenpuree
  • 2 eieren

Doe de ratatouille in een kom. Verkruimel de kaas erboven. Meng de tomatenpuree, eieren en aardpeer erdoor.

5
5

Schep het mengsel in de springvorm en bedek met de rest van het croissantdeeg.

6
6

Bak de taart in ca. 50 min. iets onder het midden van de oven goudbruin en gaar.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 50 ml zonnebloemolie
  • ½ teen knoflook

Doe ondertussen de peterselie, olie en knoflook in het bakje van de staafmixer en pureer tot kruidenolie.

8
8

Neem de taart uit de oven, verwijder de vorm en laat 5 min. afkoelen. Besprenkel met de kruidenolie en serveer.

bewaartip:

De taart is ook lekker op kamertemperatuur. Je kunt hem ’s middags al maken en buiten de koelkast bewaren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.