La­sag­ne met ra­ta­touil­le

Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is.

(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Tegen lasagne zeggen we nooit nee, helemaal niet als-ie extra goedgevuld is. 4 personen
3 67

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Vet de ovenschaal in met olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak het gehakt in ca. 5 min. rul. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop steeds een laagje lasagnebladen, gehakt, ratatouille en laagje saus. Herhaal tot alle bladen op zijn en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.
  3. Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en lichtbruin worden. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

combinatietip:

Lekker met frisse salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 810 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 77 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 1.660 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2001 week 14-15

Lasagne met ratatouille

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

La­sag­ne met ra­ta­touil­le

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 500 ml halfvolle melk

Bereid de béchamelsaus met de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3
3
  • 2 el olijfolie
  • 250 g rundergehakt

Vet de ovenschaal in met olie. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Voeg het gehakt, peper en zout toe en bak het gehakt in ca. 5 min. rul.

4
4
  • 200 g lasagnebladen
  • 750 g ratatouille à la Provençale

Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Leg hierop steeds een laagje lasagnebladen, gehakt, ratatouille en laagje saus.

5
5
  • 100 g gemalen oude kaas

Herhaal tot alle bladen op zijn en eindig met de saus. Strooi de kaas erover.

6
6

Laat de lasagne in het midden van de oven in ca. 30 min. gaar en lichtbruin worden. Dek tussentijds af met aluminiumfolie als de bovenkant te bruin wordt.

combinatietip:

Lekker met frisse salade.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.