Twee­kleu­ren­pa­pri­kasoep

Kunst op tafel: groene- en rodepaprikasoep in één bord. Makkelijker dan je denkt.

(229)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Kunst op tafel: groene- en rodepaprikasoep in één bord. Makkelijker dan je denkt. 4 personen
3 229

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snipper de uien. Snijd de paprika's in stukjes en de tastytomtomaten in blokjes. Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.
  2. Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook. Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, het andere groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook. Laat de soepen 10 min. op laag vuur koken.
  3. Snijd de cherrytomaten in partjes en snijd de bosui in ringetjes. Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min. Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding. Garneer de soep met cherrytomaat en bosui.

Tip:

Laat kinderen de soep garneren door een gezichtje te maken met de bosui en tomaat.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 21 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 980 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Tweekleurenpaprikasoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Twee­kleu­ren­pa­pri­kasoep

1
  • 2 uien
  • 2 groene paprika's
  • 2 rode paprika's
  • 4 tastytomtomaten

Snipper de uien. Snijd de paprika's in stukjes en de tastytomtomaten in blokjes.

2
  • 2 el olie

Verhit in 2 pannen elk 1 el olie. Verdeel de ui over de pannen en fruit 5 min. Roer regelmatig.

3
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Voeg aan 1 pan de rode paprika, tomaat, 1 groentebouillontablet en 250 ml water toe en breng aan de kook.

4
  • 300 g tuinerwten
  • 1 groentebouillontablet
  • 250 ml kraanwater

Voeg ondertussen aan de andere pan de groene paprika, tuinerwten, het andere groentebouillontablet en 250 ml water toe. Breng aan de kook.

5
  • 4 cherrytomaten
  • 1 bosui

Laat de soepen 10 min. op laag vuur koken. Snijd de cherrytomaten in partjes en snijd de bosui in ringetjes.

6

Neem de pannen van het vuur en pureer beide soepen met de staafmixer. Breng op smaak met peper en eventueel zout en verwarm nog 2 min.

7

Doe de soepen elk in een maatbeker en schenk ze tegelijkertijd in een bord voor een mooie scheiding.

Tip: De groene soep is iets dikker dan de rode soep. Schenk deze iets sneller, zodat je een eerlijke verdeling krijgt.

8

Garneer de soep met cherrytomaat en bosui. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.