Bie­ten­soep met pit­ti­ge yog­hurt en tijm

Deze heerlijke (en kleurrijke!) bietensoep is het perfecte begin van een feestelijk diner.

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht Deze heerlijke (en kleurrijke!) bietensoep is het perfecte begin van een feestelijk diner. 6 personen
3 22

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.
  2. Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten. Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout. Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.

bereidingstip:

Handig: maak de soep van 1 bietensoeppakket (Feestfavoriet). Daar zitten 5 bieten, 1 appel, 1 rode ui, 3 knoflook tenen en 2 bouillontabletten in!

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer dan de tabasco apart

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 115 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 860 mg
  • vezels 4 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Bietensoep met pittige yoghurt en tijm

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bie­ten­soep met pit­ti­ge yog­hurt en tijm

1
1
  • 5 rode bieten
  • 1 appel

Schil de bieten en snijd ze in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

2
2
  • 1 rode ui
  • 3 tenen knoflook

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

3
3
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 3 min. Voeg de biet en appel toe en bak 5 min. op laag vuur. Schep regelmatig om.

4
4
  • 1 liter kraanwater
  • 2 groentebouillontabletten

Voeg het water en de bouillontabletten toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. op laag vuur zachtjes koken.

5
5
  • 1 citroen

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers de helft uit en snijd de rest in parten.

6
6
  • 6 el milde yoghurt
  • 2 tl groene tabasco
  • 7½ g tijm

Meng de yoghurt met de tabasco en het citroenrasp. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

7
7

Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met het citroensap, peper en eventueel zout.

8
8

Verdeel de soep over 6 diepe borden en leg er een schepje pittige yoghurt in. Garneer met de tijmblaadjes en serveer met de citroenparten.

bereidingstip:

Handig: maak de soep van 1 bietensoeppakket (Feestfavoriet). Daar zitten 5 bieten, 1 appel, 1 rode ui, 3 knoflook tenen en 2 bouillontabletten in!

serveertip:

Eten er kinderen mee? Serveer dan de tabasco apart

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.