Slag­room­taart

(375)waardeer
hollands nagerecht 10 stuks
4 375

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • springvorm (doorsnede ca. 24 cm)
  • spuitzak met kartelmondje

Bereiden

  1. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Springvorm invetten en bestuiven met bloem. In kom bloem, maïzena en snufje zout mengen. Beslagkom met eieren en suiker in bak met lauwwarm water zetten en eieren met mixer (op middelste stand) in ca. 10 minuten dik en schuimig kloppen.Bloemmengsel in gedeelten boven eiermengsel zeven en voorzichtig erdoor spatelen. Beslag in springvorm scheppen. In midden van oven beslag in ca. 40 minuten goudbruin en gaar bakken. Oven uitschakelen en taart nog ca. 10 minuten in uitgeschakelde oven (met deur op kleine kier) laten staan. Taart uit oven nemen en op taartrooster laten afkoelen. Rand van springvorm verwijderen en taart verder laten afkoelen.
  2. In droge koekenpan met anti-aanbaklaag amandelschaafsel in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Ananas afgieten en sap opvangen. 1 Ananasschijf in 5 stukjes snijden, rest van schijven in kleinere stukjes snijden. In kom slagroom met poedersuiker en slagroomversteviger stijfkloppen. Taart met scherp mes horizontaal halveren en taarthelften op snijvlak besprenkelen met ananassap. Eén taarthelft bestrijken met 1/4 deel van slagroom. Kleine stukjes ananas over taarthelft met slagroom verdelen. Weer bestrijken met 1/4 deel van slagroom en andere taarthelft met snijvlak naar beneden erop leggen.Bovenzijde en zijkanten van taart bestrijken met slagroom. Rest van slagroom in spuitzak scheppen. Amandelen tegen zijkant van taart plakken. Met spuitzak rondom op taart 10 rozetten slagroom spuiten. Rozetten om en om garneren met ananas en chocoladeblaadjes.

Tip:

Chocoladetaart: Vervang de maïzena door cacaopoeder en het sap door kirsch (slijter). Gebruik als vulling in plaats van ananas 350 g uitgelekte kersen uit pot. Laat het amandelschaafsel weg. Spuit geen rozetten slagroom op de taart (6 dl slagroom is nu voldoende), maar bestrooi de taart langs de rand en bovenop met ca. 125 g pure hagelslag of vlokken. Espressotaart: Los 2 el oploskoffie op in 1 el kokend water. Vervang het sap door koffielikeur (slijter). Maak de vulling van 5 dl stijf geklopte slagroom, 200 g mascarpone, de opgeloste koffie en 6 el poedersuiker. Vul en bestrijk de taart met de mokkaroom en spuit 10 rozetten mokkaroom op de taart. Laat de ananas achterwege en garneer met 10 chocolade koffieboontjes.

video

Slag­room klop­pen

Allerhande kids - 01:36 min.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 465 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 35 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.