Bok­ken­poot­jes­taart

Cake, kersen, bokkenpootjes en ganache in één taart.

  • gebak
  • 16 personen
  • 385 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(298)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands gebak Cake, kersen, bokkenpootjes en ganache in één taart. 16 personen
3 298

Ingrediënten

Keukenspullen
  • mixer
  • springvorm (Ø 20 cm)
  • keukenmachine

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C. Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom. Klop met een mixer 8 min. op de hoogste stand. Mix vervolgens 2 min. op de laagste stand. Vet de springvorm in. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar. Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.
  2. Hak ondertussen alle chocolade fijn en doe dit in een vuurvaste kom. Breng 200 ml slagroom op matig vuur in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk de slagroom over de chocolade. Roer met een garde tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache in 1 uur en 30 min. afkoelen en roer elke 15 min. door.
  3. Doe ondertussen de rest van de slagroom met de klop-fix en suiker in een kom en klop met de mixer stijf. Doe de helft van de bokkenpootjes in de keukenmachine en maal fijn. Spatel door de slagroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.
  4. Meng de siroop met het water. Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke lagen. Besprenkel de onderste laag met de siroop. Verdeel de vlaaivulling gelijkmatig erover, leg de 2e taartlaag erop en druk licht aan. Besprenkel met de rest van de siroop en bestrijk met de kersenjam. Schep de bokkenpootjesvulling erop en laat ½ cm van de rand vrij.
  5. Leg de laatste taartlaag erop en druk licht aan. Bestrijk de taart rondom met de kersenjam.
  6. Smeer de ganache daaroverheen en schenk de rest over de bovenkant. Haal de helften van de rest van de bokkenpootjes los en druk tegen de zijkant van de taart. Bind eventueel een lint in een strik om de taart en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Bokkenpootjestaart

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bok­ken­poot­jes­taart

1
1

Verwarm de oven voor op 160 °C.

2
2
  • 250 g biscuitmix
  • 4 eieren
  • 20 ml kraanwater

Doe de biscuitmix, eieren en het water in een kom.

3
3

Klop met een mixer 8 min. op de hoogste stand. Mix vervolgens 2 min. op de laagste stand.

4
4
  • 2 g boter om in te vetten

Vet de springvorm in. Verdeel het beslag over de springvorm en bak in het midden van de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

5
5

Neem de taart uit de oven en laat in 1 uur afkoelen op een rooster.

6
6
  • 100 g melkchocolade
  • 100 g pure chocolade

Hak ondertussen alle chocolade fijn en doe dit in een vuurvaste kom.

7
7
  • 200 ml slagroom

Breng de slagroom op matig vuur in een steelpan al roerend aan de kook. Neem de pan van het vuur en schenk de slagroom over de chocolade.

8
8

Roer met een garde tot de chocolade is gesmolten. Laat de ganache in 1 uur en 30 min. afkoelen en roer elke 15 min. door.

9
9
  • 250 ml slagroom
  • 8 g klop-fix
  • 1 el fijne kristalsuiker

Doe ondertussen de slagroom met de klop-fix en suiker in een kom en klop met de mixer stijf.

10
10
  • 100 g bokkenpootjes

Doe de bokkenpootjes in de keukenmachine en maal fijn. Spatel door de slagroom. Zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

11
11
  • 3 el kraanwater
  • 3½ el aardbeienlimonadesiroop

Meng de siroop met het water. Snijd de taart horizontaal in 3 gelijke lagen. Besprenkel de onderste laag met de siroop.

12
12
  • 215 g vlaaifruit kersen

Verdeel de vlaaivulling gelijkmatig erover, leg de 2e taartlaag erop en druk licht aan.

13
13
  • 113 g kersenjam

Besprenkel met de rest van de siroop en bestrijk met de kersenjam.

14
14

Schep de bokkenpootjesvulling erop en laat ½ cm van de rand vrij.

15
15
  • 112½ g kersenjam

Leg de laatste taartlaag erop en druk licht aan. Bestrijk de taart rondom met de kersenjam.

16
16

Smeer de ganache daaroverheen en schenk de rest over de bovenkant.

17
17
  • 100 g bokkenpootjes

Haal de helften van de bokkenpootjes los en druk tegen de zijkant van de taart.

18
18

Bind eventueel een lint in een strik om de taart en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.