En­tre­co­te met krui­den­bo­ter en dik­ke frie­ten

Roomboter met citroen, knoflook, peterselie en zeezout… zacht smeltend over malse entrecotes.

(60)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Roomboter met citroen, knoflook, peterselie en zeezout… zacht smeltend over malse entrecotes. 4 personen
3 60

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • frituurpan
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Roer de boter los in een kommetje. Rasp de gele schil van de citroen erboven. Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en zeezout door de boter.
  2. Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en rol op tot een worstje. Leg in de koelkast tot gebruik. Zet de frituurpan aan.
  3. Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de entrecotes 4-5 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de friet in de frituurpan goudbruin.
  4. Verdeel de entrecotes over de borden. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter. Snijd de boter in plakjes en verdeel over de entrecotes. Serveer met de friet. Lekker met een groene salade met vinaigrette.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 975 kcal
  • eiwit 52 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 70 g
    waarvan verzadigd 32 g
  • natrium 670 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Entrecote met kruidenboter en dikke frieten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met krui­den­bo­ter en dik­ke frie­ten

1
1
  • 1 citroen
  • 150 g boter

Roer de boter los in een kommetje. Rasp de gele schil van een schoongeboende citroen erboven.

2
2
  • 20 g platte peterselie
  • 1 teen knoflook

Pers de knoflook erboven. Snijd de peterselie fijn.

3
3
  • 2 tl Maldon zeezout

Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie en zeezout door de boter.

4
4

Schep de kruidenboter op een dubbele laag vershoudfolie en rol op tot een worstje. Leg in de koelkast tot gebruik. Zet de frituurpan aan.

5
5
  • 2 el olijfolie
  • 4 entrecotes

Bestrijk de entrecotes met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit de grillpan en gril de entrecotes 4-5 min. Keer halverwege.

6
6
  • 600 g Belgische frites

Neem uit de pan en laat 5 min. rusten onder aluminiumfolie. Bak ondertussen de friet in de frituurpan goudbruin.

7
7

Verdeel de entrecotes over de borden. Verwijder de vershoudfolie van de kruidenboter en snijd 2 plakjes per entrecote af. Verdeel ze over het vlees.

8
8

Serveer met de friet.

9
9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.