En­tre­co­te met kof­fie­rub

Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Koken met koffie is helemaal hip. En lekker! 4 personen
4 5

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel of kleine keukenmachine
  • barbecue of grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.
  2. Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.
  3. Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en rijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 345 mg
  • vezels 0 g
Tags
Pittigheid

Entrecote met koffierub

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

En­tre­co­te met kof­fie­rub

1
1
  • 25 g koffiebonen

Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn.

2
2
  • 1 teen knoflook
  • 2 cm verse gember

Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn.

3
3
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • 3 tl tabasco chipotle pepper sauce
  • 1 tl grof zeezout
  • 1 el olijfolie

Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.

4
4
  • 4 entrecotes

Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.

5
5

Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege.

6
6

Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.

combinatietip:

Lekker met komkommersalade en rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.