Boe­ren­roer­ei met ou­de kaas

Dit roerei is zacht van smaak door de karnemelk. Kerriepoeder en oude kaas zorgen voor een hartig tintje.

(76)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Dit roerei is zacht van smaak door de karnemelk. Kerriepoeder en oude kaas zorgen voor een hartig tintje. 4 personen
3 76

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de boter in een koekenpan en bak de wokgroente en champignons 4 min. Klop ondertussen de eieren los met de karnemelk, kerriepoeder, peper en eventueel zout. Meng de kaas door de groenten. Schenk het eimengsel erover. Bak het ei al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar.
  2. Leg het brood op de borden en schep het roerei erop.

variatietip:

Wil je een pittig roerei? Vervang de kerriepoeder dan door hot currypoeder.

combinatietip:

Lekker met wat peterselie erover.

video

Roer­ei ma­ken

Instructievideo - 01:12 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.020 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Boerenroerei met oude kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boe­ren­roer­ei met ou­de kaas

1
1
  • 25 g boter
  • 200 g gesneden champignons
  • 400 g Hollandse wokgroente

Verhit de boter in een koekenpan en bak de wokgroente en champignons 4 min.

2
2
  • 6 eieren
  • 200 ml karnemelk
  • 2 tl kerriepoeder

Klop ondertussen de eieren los met de karnemelk, kerriepoeder, peper en eventueel zout.

3
3
  • 200 g oude kaasblokjes

Meng de kaas door de groenten. Schenk het eimengsel erover. Bak het ei al omscheppend met een spatel op middelhoog vuur in 5 min. net gaar.

4
4
  • 8 sneetjes volkorenbrood

Leg het brood op de borden en schep het roerei erop.

variatietip:

Wil je een pittig roerei? Vervang de kerriepoeder dan door hot currypoeder.

combinatietip:

Lekker met wat peterselie erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.