Snel­le ki­pra­gout met room, cham­pig­nons en dra­gon

Voor de korte avonden: klaar in een handomdraai en met de kruidige smaak van dragon

(430)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Voor de korte avonden: klaar in een handomdraai en met de kruidige smaak van dragon 4 personen
3 430

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrooi de kip met de bloem, peper en eventueel zout. Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.
  2. Maak ondertussen de champignons schoon met keukenmapier en snijd in plakjes. Voeg toe aan de kip en bak 1 min. mee op hoog vuur. Voeg de slagroom en dragon toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 365 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 14 g
  • natrium 72 mg
  • vezels 1 g
Tags
Ook te zien in

Snelle kipragout met room, champignons en dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ki­pra­gout met room, cham­pig­nons en dra­gon

1
1
  • 400 g kipfiletblokjes
  • 2 el bloem

Bestrooi de kip met de bloem, peper en eventueel zout.

2
2
  • 25 g boter

Verhit de boter in een hapjespan en bak de kip in 3 min. op hoog vuur rondom bruin.

3
3
  • 250 g champignons

Maak ondertussen de champignons schoon met keukenmapier en snijd in plakjes. Voeg toe aan de kip en bak 1 min. mee op hoog vuur.

4
4
  • 200 ml slagroom
  • 3 tl gedroogde dragon

Voeg de slagroom en dragon toe en laat op laag vuur 3 min. koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

combinatietip:

Lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.