Snel­le ki­pra­gout met dra­gon

Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zelf ragout maken, is veel makkelijker dan je denkt. Als je maar de juiste ingrediënten kiest. 2 personen
3 7

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Bestrooi ondertussen de kipdijfiletreepjes met peper. Snijd de champignons in vieren. Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kip en bloem 3 min. al roerend op middelhoog vuur. De kip hoeft niet echt te kleuren. Voeg al roerend de bouillon en dragon toe. Breng aan de kook, voeg de champignons toe en kook de ragout 8 min. op laag vuur.
  3. Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de peen julienne. Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie tot een dressing. Roer door de bleekselderij en peen. Serveer de ragout met de rijst en de bleekselderij-wortelsalade. Garneer met de partjes sinaasappel.

bereidingstip:

Je kunt de ragout maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.

combinatietip:

Ook lekker in een pasteitje.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 75 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 975 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 10 2016

Snelle kipragout met dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snel­le ki­pra­gout met dra­gon

1
1
  • 300 g basmatirijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 400 g kipdijfiletreepjes
  • 250 g kastanjechampignons

Bestrooi ondertussen de kipdijfiletreepjes met peper. Snijd de champignons in vieren.

3
3
  • 40 g boter
  • 4 el bloem

Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de kip en bloem 3 min. al roerend op middelhoog vuur. De kip hoeft niet echt te kleuren.

4
4
  • 450 ml kippenbouillon
  • 2 tl gedroogde dragon

Voeg al roerend de bouillon en dragon toe. Breng aan de kook, voeg de champignons toe en kook de ragout 8 min. op laag vuur.

5
5
  • 4 stengels bleekselderij
  • 300 g peen julienne

Snijd ondertussen de bleekselderij in dunne boogjes en meng met de peen julienne.

6
6
  • 1 sinaasappel
  • 1 tl mosterd
  • 4 el olijfolie

Pers de helft van de sinaasappel uit en snijd de andere helft in partjes. Meng het sinaasappelsap met de mosterd en olie tot een dressing.

7
7

Roer door de bleekselderij en peen.

8
8

Serveer de ragout met de rijst en de bleekselderij-wortelsalade. Garneer met de partjes sinaasappel.

bereidingstip:

Je kunt de ragout maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Warm op laag vuur op.

combinatietip:

Ook lekker in een pasteitje.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.