Bla­der­deeg­pie met kip, cham­pig­nons en dra­gon

Deze stevige pie met vlechtpatroon in het deeg is een feestje op tafel.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 595 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(71)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Deze stevige pie met vlechtpatroon in het deeg is een feestje op tafel. 4 personen
3 71

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 20 cm)
  • deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm breed. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege. Neem uit de pan. Doe de champignons, knoflook en dragon met peper en eventueel zout in de pan en bak in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.
  3. Schep regelmatig om. Voeg de prei en bloem toe, roer door en laat 3 min. op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en meng de kip erdoor. Verdeel het kipmengsel over een ingevette ovenschaal.
  4. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 18 x 40 cm. Snijd de lap in 9 repen van 2 cm breed. Halveer de repen zodat je 18 repen van 2 x 20 cm hebt.
  5. Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen. Verdeel 10 repen in een vlechtpatroon over de schaal, druk ze goed aan op de rand. Dek de rand af met de laatste 4 repen. Bestrijk het deeg met ei.
  6. Bak de pie in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de pie.

bereidingstip:

Een perfect vlechtpatroon van het deeg maken? Gebruik een (schone!) liniaal en een scherp mes of pizzasnijder en je krijgt kaarsrechte repen.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 10 g
  • natrium 330 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Bladerdeegpie met kip, champignons en dragon

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bla­der­deeg­pie met kip, cham­pig­nons en dra­gon

1
1
  • 2 preien
  • 500 g kastanjechampignons
  • 2 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de prei en snijd in ringen van 1 cm breed. Halveer de champignons. Snijd de knoflook fijn.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 25 g boter
  • 300 g kipfilethaasjes

Verhit de boter in een hapjespan. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout en bak 3 min. Keer halverwege.

3
3
  • 1½ el gedroogde dragon

Neem uit de pan. Doe de champignons, knoflook en dragon met peper en eventueel zout in de pan en bak in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur.

4
4
  • 2 el bloem

Schep regelmatig om. Voeg de prei en bloem toe, roer door en laat 3 min. op laag vuur garen. Neem de pan van het vuur en meng de kip erdoor.

5
5

Verdeel het kipmengsel over een ingevette ovenschaal.

6
6
  • 4 plakken bladerdeeg

Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 18 x 40 cm.

7
7

Snijd de lap in 9 repen van 2 cm breed. Halveer de repen zodat je 18 repen van 2 x 20 cm hebt.

8
8

Bekleed de rand van de ingevette ovenschaal met 4 repen. Verdeel 10 repen in een vlechtpatroon over de schaal, druk ze goed aan op de rand.

9
9
  • 1 ei

Dek de rand af met de laatste 4 repen. Bestrijk het deeg met ei.

10
10
  • 200 g basmatirijst

Bak de pie in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Serveer bij de pie.

bereidingstip:

Een perfect vlechtpatroon van het deeg maken? Gebruik een (schone!) liniaal en een scherp mes of pizzasnijder en je krijgt kaarsrechte repen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.