Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Stokbroodjes Kaas/Pesto en andere hapjes

Brood/sandwiches, Hapje, 8 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 29 aug. 2006, 08:36 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • stokbrood

Bereiden

1 stokbrood

kaas

pesto

Snij het stokbrood in stukjes van 2 ŗ 3 centimeter. Besmeer de broodjes met groene pesto. Snij plakjes kaas en leg deze over de broodjes.

Leg de stokbroodjes op een bakplaat en zet deze onder de grill (200 graden). De stokbroodjes zijn klaar als de kaas goed gesmolten is.

--

Kaasvaria 24 stuks

50 gram gezouten pinda's

2 eetlepels paprikapoeder

25 gram verse bieslook

100 gram feta

1 eetlepel crŤme fraiche

versgemalen peper

Pak drie bordjes. Bestrooi 1 bordje met paprikapoeder, 1 met gesnipperde bieslook en 1 met gehakte pinda's.

Meng de feta met de crŤme fraiche en de peper. Maak hier kleine balletjes van (ter grootte van een knikker). Rol 1/3 van de kaasballetjes door het bordje met paprikapoeder, 1/3 door het bordje met........ je snapt het wel.

---

Kaas/Spinazie toastjes 12 stuks

12 toastjes

250 gram verse spinazie

50 gram roomkaas

50 gram geitenkaas

2 groene pepers uit pot (gehakt)

Was de spinazie en verwijder de steeltjes van de blaadjes. Leg de spinazie in een pan en schenk daar 1 liter kokend water overheen. Laat dit 5 minuten staan. Giet vervolgens de spinazie af en laat de blaadjes uitlekken op keukenpapier.

Pak een stuk plasticfolie en bedek dit met de spinazieblaadjes (de folie mag niet meer zichtbaar zijn).

Meng de roomkaas met de geitenkaas en verdeel dit over de spinazie. Strooi de gehakte pepers hier overheen. Rol het geheel met behulp van de folie voorzichtig op. Verwijder hierna de folie en snij de rol in dunnen plakjes. Leg de plakjes op de toastjes.

--

Lazy Mexican

Mexicaanse hapjes zijn erg lekker en daarom laten we je twee makkelijke recepten zien in deze aflevering!

IngrediŽnten tomaten salsa:

1 gesnipperde ui

2 gesnipperde augurken

2 tomaten zonder vocht en zaadjes

peper en zout

halve eetlepel citroensap

1 eetlepel olijfolie

1 handje peterselie

IngrediŽnte guacamole:

halve limoen (geperst en geraspt)

1 gesnipperde ui

1 tomaat

10 gram koriander

1 avocado

1 eetlepel Mexicaanse kruiden

1 eetlepel crŤme fraiche

peper en zout

Overige ingrediŽnten:

tortilla chips

kaas

Begin met de tomatensalsa. Doe alle ingrediŽnten in een keukenmachine en blend alles kort.

Maak nu de guacamole: prak de avocado, snij de tomaat in kleine stukjes en meng dit met de rest van de ingrediŽnten door elkaar.

Leg wat tortilla chips op een bord en leg op elk chipje een lepeltje guacamole of tomaten salsa. Hou wat guacamole over.

Leg de rest van de tortilla chips op een bakplaat en strooi hier wat geraspte kaas overheen. Even onder de grill en serveren met de rest van de guacamole

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.