Eten en koken, in Marokko zijn ze er dol op. Typisch Marokkaanse ingrediënten zijn pruimen, amandelen, lamsvlees en natuurlijk kuiden als saffraan en koriander. Stoof ze in in een tajine tot een geurig stoofpotje.

Kleurige kruiden
De Marokkaanse keuken heeft invloeden van zowel de mediterrane als de Afrikaanse keuken De typisch Marokkaanse smaak komt van de kruiden. Denk aan verse koriander, saffraan, anijs, gember, kurkuma en peper.  
De Marokkaanse gerechten smaken niet alleen heerlijk, ze zien er ook geweldig uit, want aan de presentatie wordt veel tijd besteed. Bij een maaltijd staan er dan ook prachtig opgemaakte schalen op tafel. Eten mag met je handen.

Tajine
Denk je aan Marokkaans eten, dan denk je meteen aan de heerlijkste stoofschotels die onder een ‘hoedje’ vandaan komen: de tajine. De stoofschotel in deze aardewerken pan zitten vol pruimen, amandelen, lams- of kippenvlees. Zet zelf eens zo’n vrolijke pan op tafel en varieer er op los. Maak bijvoorbeeld een kruidige kiptajine met courgette en ras el hanout.

Couscous
Wat rijst is voor Aziatische landen en aardappelen voor ons zijn, is couscous voor Marokko. Deze kleine deegbolletjes mix je heerlijk door een salade, ovenschotel of combineer je bijvoorbeeld met granaatappels en limoen.
Een etentje wordt afgesloten met thee. Marokkanen zijn namelijk echte theeleuten. Ze drinken de hele dag door thee, vooral verse muntthee. Theeschenken is bijna een kunstvorm: door de straal van grote hoogte te schenken, komt er en prachtige schuimlaag op de thee. Hoe hoger, hoe beter!

Lees meer

Ma­rok­kaan­se re­cep­ten (56)

sorteer op
toon meer resultaten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.